Waar laad jij je accu op?

Tips voor een
veilige oplaadplek

Voorkom schade door op de juiste plek én het juiste moment de accu op te laden.

Check de plek waar jij je accu oplaadt. Met eenvoudige aanpassingen maak je het opladen een stuk veiliger. Bekijk de 4 tips en voorkom schade of zelfs brand.

Tip 7

Hang een rookmelder op in de ruimte waar je je accu oplaadt. Bij het opladen kan er altijd onverhoopt iets fout gaan.

In geval van brand wil je er natuurlijk op tijd bij zijn, om problemen te voorkomen. Hang daarom een rookmelder op in de ruimte waar je je accu oplaadt. Zo word je op tijd gewaarschuwd en kan eventuele schade worden beperkt.

Tip 8

Laad je accu bij voorkeur overdag op, zodat je snel actie kunt ondernemen wanneer nodig.

Hoe vervelend zou je het vinden als je niet direct kunt handelen mocht er iets misgaan? Het is daarom verstandig altijd in de buurt te zijn wanneer je de accu oplaadt. De meeste mensen laden hun accu dan ook overdag op wanneer ze thuis zijn, zodat ze snel actie kunnen ondernemen.

Tip 9

Stel je accu niet bloot aan vrieskou, volle zon of vocht, maar laad en bewaar je accu op bij kamertemperatuur. Zo voorkom je oververhitting en schade.

Blootstelling aan vocht kan accuproblemen veroorzaken. Daarnaast kunnen vrieskou en warmte ervoor zorgen dat de accu minder lang mee gaat en kracht verliest. Bij het laden op een te warme plek kan zowel de accu als de lader de warmte niet kwijt. Ze kunnen dan beschadigen of brand veroorzaken.

Leg je accu daarom op een plek die op kamertemperatuur is, zo voorkom je oververhitting en schade.

Tip 10

Leg je accu op een stabiele, vrije en onbrandbare plek tijdens het laden.

Laad de accu niet op in de gang of in het trappenhuis. Het is verder belangrijk dat je lader en accu stabiel kunnen liggen en hun warmte goed kwijt kunnen. Zo voorkom je accuproblemen of brand. Bedek de lader en accu daarom niet, maar leg ze op een stabiele, vrije en onbrandbare plek.