Wanneer is jouw accu gecheckt?

Tips voor het goed onderhouden van je accu

Verleng de levensduur van je accu.

Bekijk de 3 belangrijkste tips en zie wat jij zelf kunt doen om je accu goed te onderhouden. Zo gaat deze langer mee en voorkom je schade of zelfs brand.

Tip 1

Laat je accu ieder jaar door een deskundige onderhouden.

Het is goed om een accu regelmatig te laten nakijken door een fietsspecialist. Eventuele schade aan een accu is namelijk niet altijd zichtbaar aan de buitenkant. Maak daarom in ieder geval één keer per jaar een afspraak voor een check.

Let op: Werkt de accu van je elektrische fiets of scooter niet goed, is hij gevallen of laadt hij niet meer goed op? Open of repareer de accu dan nooit zelf. Schakel direct je fietsspecialist in, zodat zij de accu kunnen beoordelen.

Tip 2

Lees de handleiding voor specifieke tips voor jouw accu.

We begrijpen dat je liever een rondje gaat rijden op je elektrische fiets of scooter dan dat je de handleiding leest. Hier staat handige informatie in en tips die je niet wilt missen. Er staat bijvoorbeeld in beschreven hoe en waar de accu opgeladen kan en mag worden.

Tip 3

Is je accu gevallen, beschadigd of vervormd? Bel je fietsspecialist voor advies. Je accu kan schade hebben opgelopen.

Wees op je hoede, een val of stoot kan je accu flink beschadigen. Vaak zie je het niet aan de buitenkant, maar kan aan de binnenkant de schade groot zijn. In je accu zitten cellen, die bij een val of stoot kunnen leiden tot kortsluiting en zelfs brand! Na een val is het dus niet meer veilig om je accu te gebruiken of in huis te bewaren. Bel daarom altijd je fiets- of e-scooterspecialist voor advies.