Over iklaadaccuraat.nl

Veiliger opladen van
e-bikes en e-scooters

Wie zijn wij?

Als initiatiefnemers van iklaadaccuraat.nl zijn wij actief op het gebied van mobiliteit, vervoer en veiligheid. Wij zien dat steeds meer mensen gebruikmaken van een e-bike of e-scooter en deze thuis opladen. Dit brengt ook risico’s met zich mee, daarom hebben wij onze krachten gebundeld.  

Met iklaadaccuraat.nl hopen wij zoveel mogelijk mensen te informeren en activeren om de accu van je elektrische fiets of scooter veilig op te laden. De tips op deze website zijn eenvoudig, praktisch uitvoerbaar en geven inzicht in mogelijke risico’s.

Iklaadaccuraat is een initiatief van:

RAI Vereniging

RAI staat voor Rijwiel en Automobiel Industrie. De vereniging is opgericht op 17 december 1893. RAI Vereniging behartigt de belangen van ruim 700 fabrikanten en importeurs van personenauto’s en vrachtauto’s, aanhangwagens en opleggers, carrosserieën en speciale voertuigen, motorfietsen en scooters, brom- en snorfietsen en fietsen. Ook de leveranciers van onderdelen en van garage-uitrusting zijn bij RAI Vereniging aangesloten.

BOVAG

BOVAG is een brancheorganisatie van ruim 8.000 ondernemers die zich met mobiliteit bezighouden. BOVAG is eveneens een keurmerk voor de klanten van deze bedrijven. De BOVAG-leden zorgen dat BOVAG-klanten zorgeloos kunnen genieten van hun mobiliteit. Die mobiliteit kan allerlei vormen hebben. Van fiets tot caravan en van auto tot scooter. Voor de consument is BOVAG een bekend en breed geaccepteerd kwaliteitskeurmerk, bedrijven die zich bij BOVAG willen aansluiten, moeten voldoen aan strenge kwaliteitseisen.

Veiligheidsregio’s & Brandweer Nederland

De Veiligheidsregio’s Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) en Brabant-Zuidoost (VRBZO) hebben zich samen met Brandweer Nederland verbonden aan het initiatief iklaadaccuraat.nl. Samen werken zij aan een veilige en gezonde samenleving. Voor vele gemeenten voeren zij de wettelijke taken uit rond brandweerzorg, hulp bij ongelukken, rampen en crisis. Het voorkomen daarvan en het beperken van schade.

Help je ook mee?

Op deze website staan 10 tips om de e-bike of e-scooter veilig en verantwoord op te laden en schade te voorkomen. Als initiatiefnemers is onze ambitie om zoveel mogelijk mensen te bereiken met deze tips. Zo voorkomen we schade of zelfs brand. Wil je helpen om onze boodschap te verspreiden? Deel de website bijvoorbeeld via je socialmediakanalen. Of informeer mensen in je omgeving over het belang van veilig en verantwoord laden.